Inside kaabah

| Date: 2007/07/29 |

Simbol Perpaduan Untuk Umat Islam Sedunia, Simbol arah Kiblat yang satu


Sekadar renungan...
_______________________________________________________________

Siapakah orang yang sibuk?
Orang yang sibuk adalah orang yang tidak mengambil berat akan waktu solatnya seolah-olah ia mempunyai kerajaan seperti kerajaan Nabi
Sulaiman a.s


Siapakah orang yang manis senyumanya?
Orang yang mempunyai senyuman yang manis adalah orang yang ditimpa musibah lalu dia kata "Inna lillahi wainna illaihi rajiuun." Lalu sambil
berkata,"Ya Rabbi Aku redha dengan ketentuanMu ini", sambil mengukir senyuman.


Siapakah orang yang kaya?
Orang yang kaya adalah orang yang bersyukur dengan apa yang ada dan tidak lupa akan kenikmatan dunia yang sementara ini.


Siapakah orang yang miskin?
Orang yang miskin adalah orang tidak puas dengan nikmat yang ada sentiasa menumpuk-numpukkan harta.


Siapakah orang yang rugi?
Orang yang rugi adalah orang yang sudah sampai usia pertengahan namun masih berat untuk melakukan ibadat dan amal-amal kebaikan.


Siapakah orang yang paling cantik?
Orang yang paling cantik adalah orang yang mempunyai akhlak yang baik.


Siapakah orang yang mempunyai rumah yang paling luas?
Orang yang mempunyai rumah yang paling luas adalah orang yang mati membawa amal-amal kebaikan di mana kuburnya akan di perluaskan saujana mata memandang.


Siapakah orang yang mempunyai rumah yang sempit lagi dihimpit?
Orang yang mempunyai rumah yang sempit adalah orang yang mati tidak membawa amal-amal kebaikkan lalu kuburnya menghimpitnya.


Siapakah orang yang mempunyai akal?
Orang yang mempunyai akal adalah orang-orang yang menghuni syurga kelak kerana telah mengunakan akal sewaktu di dunia untuk menghindari siksa neraka.


Siapakah org yg KEDEKUT ?
Orang yg kedekut ialah org yg membiar atau membuang mesej ini begitu sahaja, malah dia tidak akan menyampaikan pula pada org lain.

3 comments:

bebayang said...

erm ada x orang yang berjaya mengambil gambar dalam (siling kaabah) coz aku dgr kalu susa nk tgok siling kaabah dr dalam.. tol ker?

fysal said...

memang betui..klu sesiapa dapat melihat syiling kaabah, biasanya akan melihat sidartul mumtaha di langit ketujuh.. kebanyakkan orang yang melihat akan menjadi gila atau bisu..menurut kebanyakkanustaz yang cerita kat akulah..

kakLuna said...

hah, baru nak tanya psl lelangit kaabah, mmg tak boleh tgk, akak dgr org kata boleh nampak Arasy kat situ.lelangit kaabah adalah antara rahsia Allah.

 
Copyright @ 2009 In My Life: Inside kaabah | Design By: iEn | Best Resolution: 1024x768px | Best View: Best View: Firefox | Top