Oncall lagik

| Date: 2007/07/12 |

She said call me now baby,
And I'd come a running,
She said call me now baby,
And I'd come a running,
If you'd call me now baby,
I'd come a running

I'm on call,
So be there,
One and all
To be there,
When I fall,
To pieces,
Don't you know,
I'll be there waiting

I'm gonna brawl
So be there,
One for all,
Be there,
When they fall,
To pieces,
Don't you know,
I'll be there laughing

I'll come a running,
I come a running,
I've come a running,

Be there!

I'm on call
So be there

I'm on call to be there!

*-king of leon-oncall

________________________________________________________________

Dr Ong merawat rawatan simptomatik sebelum di rujuk kepada dr Stanley mengenai masalah yang dihadapi oleh isteriku

Sehari semalam aku oncall semalam, Hari ini aku oncall lagi, harap takderlah kes2 yang nak kena rujuk ke Alor Star pada waktu2 malam nanti, tapi kalau takder oncall takder plak duit macuk. masa bujang dulu rajinlah buat duit oncall ni, tapi bila dah lepas kahwin, rasa cukup malas pulak nak datang kalau ada kes bila dalam situasi oncall ni, kalau dulu tak mengapalah aku tinggal di dalam kuaters, dekat dengan hospital. tak sampai 5 minit boleh sampai ke hospital, tapi bila dah berkahwin, peruntukkan untuk kuaters pasangan yang berkahwin telah penuh, tapi yang aku peliknya, staff-staff yang tdk oncall plak layak dok dlm kuaters, aku malas nak cakap pasal kroni dan komplot, tak siapa nak dengar. klu hantar surat ke kementerianpun tak boleh buat apa. baik aku mengalah ajer sewa rumah kat luar lagi bebas. semalam wife aku masih belum lagi sembuh dari alahannya akibat menggunakan minyak zaitun, tak sangka rupanya isteri aku ni alah kepada minyak zaitun, dah 3 hari rashes dan kemerahannya masih belum hilang sejak dari hari pertama dia mengalami alahan. nasib baik pakar kat sini, Dr Stanley yang tolong memberikan ubat zyrtec 10 mg od, ubat yang paling selamat untuk ibu mengandung, kalau isteri aku ambik hydrocort tak sesuai, sebab ianya mengandungi steroid, kalau piriton plak ubat yang menyebabkan mengantuk, takut baby dalam perut juga tak aktif dan kurang gerak. zyrtec ajerlah ubat yang sesuai..tapi ubat ini dalam list A, so kalau nak beli memang mahal harga ubat ni, nak dapat, kena ambik signature dari pakar perubatan sahaja..thanks Dr Stanley & Dr Ong..

6 comments:

Jie said...

Untungnya isteri fysal... dpt penjagaan yg sempurna..moga baby dan ibunya selamat.

Tak lama lagi kita tgok pic baby la pula ye...kak jie paham..bapa muda...ehehehe..kakjie pernah mengalaminya..walau dh 15thn berllau...ttp masih segar dlm ingatan

fysal said...

sekadar melaksankan tanggungjawab ini selagi termampu. semua orang mahukan kebahagiaan di dalam alam berumah tangga..InsyaAllah..belum baby kluar lagi kak jie akan dpt tgk dah pas ni dlm scan

Merakemas said...

heheheh fysal, kalo alah dgn minyak Zaitun, sapu le ngan minyak baby Johnson.....sure kulit ok gak......jangan garu...nanti kesan die tak hilang sampai ke tua.....tak tantik nanti...... heheheh

noamee said...

ciannya intan..moga intan dan baby sihat2 selalu.

akak masih ingat waktu akak mengandungkan arwah Hilmi dulu..kene gegata satu badan..berbiji2 dah 2 gatal plak...refer dgn doktor...terpaksa mkn piriton gak..tp yg kurang dos...

fysal said...

masalahnya makan piritonpun tak jalan jugak kak mie tu yg terpaksa ambik zyrtec..zyrtec tak mengantuk dan paling kurang side eefect,tu pasal ubat ni mahal

fysal said...

thanks kak merakemas..pengalaman dari akak amat berguna sebagai panduan kami

 
Copyright @ 2009 In My Life: Oncall lagik | Design By: iEn | Best Resolution: 1024x768px | Best View: Best View: Firefox | Top